Categorieën
Tips

Alles over DJ en Producer les bij DJ School Amsterdam

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over beginnen met DJ’en en producen bij DJ School Amsterdam. Zeer bruikbaar als je overweegt om een cursus te gaan doen, of wanneer je je eerste les al hebt ingepland via ons agendasysteem.

Al onze lessen zijn 1-op-1, dus individueel, en worden gegeven in onze studio’s in Amsterdam. Via de link die je ontvangt in de bevestigings-email kan je elke les zelf inplannen met de online-planningtool. Ook kies je bij een cursus of volledige opleiding per les zelf je docent.

Vanwege de populariteit van de lessen is de wachttijd om te kunnen starten op dit moment 2 tot 4 weken. Er zijn echter ook regelmatig afzeggingen dus het verversen van de plannings link kan eerdere opties geven.

Onderstaande info geldt voor het grootste gedeelte zowel voor DJ als Producer lessen.

HOE START IK?

Beginnen bij DJ School Amsterdam kan op meerdere manieren.

Optie 1: Je boekt een Intro Les en plant die zelf in. Je leert in de Intro Les al heel veel en ontdekt hoe bij ons de sfeer is. Na een Intro Les kan je kiezen om verder te gaan met een Basis Cursus of de volledige opleiding.

Optie 2: Je boekt een Basis Cursus en plant meteen na aanschaf meteen de eerste les in, of alle 5. Je kan steeds op een vast tijdstip komen en bij dezelfde docent, maar je kan ook altijd wisselen. Je kan je eigen lessen cancellen tot uiterlijk 24 uur voor de les.

Optie 3: Weet je zeker dat je binnen een paar maanden álles wil kunnen en weten om een professioneel boekbare DJ te zijn? Dan boek je de volledige DJ Opleiding en gaat meteen de eerste van 20 lessen inplannen.

Optie 4: Voor DJ’s en producers die al een zeker niveau hebben hebben we de trajecten op maat voor DJ’s en producers. Meestal gaat hieraan een voorgesprekje vooraf, om de inhoud van de lessen te bepalen voordat je begint.

Optie 5: Mail ons met een voorstel qua dag en tijd om even bij ons langs te komen. We nemen dan een half uurtje de tijd om al je vragen te beantwoorden en samen te bepalen welke les of cursus voor jou het beste geschikt is.

De opties voor kids: Kids zijn bij ons welkom vanaf een jaar of 10. Voor kids tot 15 is er een speciale Junior DJ cursus van 10 lessen van 45 minuten. Die is er ook voor kids die willen gaan Producen. Om met een losse les te beginnen is er ook een Junior DJ Intro Les.

WANNEER ZIJN JULLIE OPEN?

Onze standaard openingstijden zijn maandag t/m zaterdag van 9:30 tot 17:00 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag is er in de avonden tot 20:00 uur ook plek voor lessen. Wij gaan nooit met vakantie en zijn dus praktisch altijd open, behalve dus op zon- en feestdagen. Vanzelfsprekend zal je voor de ‘populaire uurtjes’ verder vooruit moeten kijken in ons schema dan voor bijvoorbeeld de doordeweekse ochtenden.

VAN WIE KRIJG IK LES?

Op de homepage vind je een overzicht van onze docenten. Als je een Intro Les boekt, kan je direct na betaling een dag en tijd naar keuze inplannen vanuit een link in de bevestigings-email. Een docent wordt dan automatisch toegewezen.

Neem je een Basis Cursus, Traject op Maat of de Volledige Opleiding, dan kan je wel kiezen welke docent je wilt.

De meeste leerlingen blijven bij één en dezelfde leraar, maar dit heb je zelf in de hand. Wij stimuleren om bij langere pakketten zeker 2 of 3 verschillende docenten te kiezen.

WAT IS DE LES INTERVAL?

De meeste leerlingen plannen één les per week. Maar ook dat heb je zelf in de hand. Als je je aan één docent verbindt, hangt het af van wanneer jouw docent beschikbaar is. De meeste docenten werken 2 tot 4 hele dagen bij ons.

Wil je vaker les dan één keer per week, dan is dat in principe gewoon via de online plannings app te regelen. Kan je niet plannen zoals je zou willen, neem dan contact op met ons. We helpen je graag om een schema naar wens samen te stellen.

KAN IK BIJ JULLIE OP NUL BEGINNEN?

Jazeker. Dat doen heel veel mensen. Van jong tot ‘nog steeds jong’. Wij hebben alle typen muziekliefhebbers al over de vloer gehad, van 8 tot 80, en vinden niets of niemand gek.

Ook je doel mag overal liggen. Van uitgroeien tot wereldster, tot het begeleiden van muzikale ‘healings’… wij helpen iedereen naar zijn of haar stip aan de horizon.

WAT MOET IK MEENEMEN

In principe is de eerste les hetzelfde voor iedereen die ‘op nul’ begint. Je hoeft dus niets mee te nemen. Echter, een laptop en een USB stick zijn wel de minimale zaken die je als startende DJ nodig hebt. Als je die bij les 1 voor de zekerheid mee neemt, ben je op alles voorbereid. Kijk op deze pagina als je thuis al een heleboel voorwerk wilt doen.

WELKE APPARATUUR HEB IK NODIG

Apparatuur heb je in eerste instantie niet nodig. De eerste fase is voor DJ’s vooral gericht op muziek verzamelen en werken in het programma RekordBox.

Het is net als autorijles: in eerste instantie heb je ook geen eigen auto. De basis van DJ worden is vooral tijd investeren in muziek downloaden en organiseren. Na een X aantal lessen kan je voor jezelf bepalen hoe leuk je het draaien vindt en waar je eventuele eigen apparatuur voor gaat gebruiken. Dat maakt nogal wat uit voor de keuze en de kosten die je gaat maken.

Een laptop is wel essentieel. Je download het (gratis) programma Rekordbox via hun website, en gaat daarin afspeellijsten maken waar je je MP3’tjes in kan slepen. Die lijsten zet je vervolgens vanuit RekordBox op je USB-stick. De docent helpt je bij alle vragen die je daarover hebt. Kijk hier voor een uitgebreid stappenplan hiervoor.

Op deze manier kan je al vanaf les 1 of 2 draaien met je eigen muziek, en dat is wat ons betreft dan ook het doel.

Voor producer les raden we aan om vóór je eerste les (een trial versie van) bijvoorbeeld Ableton te downloaden, en mee te nemen op je laptop. Dan kunnen we meteen beginnen aan je eerste eigen track(s) op jouw computer.

VOORKENNIS

Voor je begrippenkennis hebben we een lijst gemaakt van ruim 70 termen die je tegen gaat komen als DJ. Hier kan je al een heleboel uit halen als je net komt kijken en je snel wilt verdiepen in het vak. Bekijk die lijst hier.

Heb je meer vragen? Mail of bel ons gerust!