OVER ONS

Het bezorgen van inspirerende muzikale ervaringen en het bijdragen aan persoonlijke groei vormen de missie van
DJ School Amsterdam.

DJ School Amsterdam is al vijftien jaar de internationale top in 1-op-1 DJ/Producer educatie. Met een vernieuwende kijk op kennisoverdracht en efficiënte lesmethodes begeleidt het instituut jaarlijks meer dan 1000 individuele studenten van over de hele wereld.

Totaaloplossing voor de DJ/Producer

DJ School Amsterdam biedt een volledig scala aan faciliteiten voor DJ’s en Producers. Naast de opleidingstak is er mentoring voor pro’s, Artist Development, is er de link met vooraanstaande boekers en clubs voor de doorstroming naar de praktijk en zijn er volledig ingerichte oefen- en productiestudio’s voor DJ’s en Producers.

Ben je benieuwd naar de praktische kant van de school en lessen, kijk dan op de pagina met de meest gestelde vragen,

Ontstaan

DJ School Amsterdam ontstond in 2008 uit de drive van twee Amsterdamse DJ’s, Roeland en Olivier Meijs, om hun ervaringen te vertalen in een formule tot succesvol DJ/Producer.

De lesmethode die daaruit voortkwam, de Big-4, maakte van DJ School Amsterdam een internationale pionier op het gebied van DJ- en Producer onderwijs.

Naast de Big-4 zijn de drive en didactische kwaliteiten van de docenten de geheimen achter het hoge niveau van de talenten die de DJ en Producer opleidingen afronden.

Kweekvijver

Sinds de oprichting hield de DJ School meer dan 250 eigen clubavonden waarbij meer dan 1000 studenten hun eerste platen draaiden, op locaties variërend van de eigen inpandige club tot de bekendste podia van Amsterdam.

Enkele bekende namen die bij DJ School Amsterdam ‘op nul’ begonnen zijn Nafthaly Ramona (één van de meest geboekte Urban DJ’s), Grace Dahl (tijdens ADE 2021 in de line-up met Charlotte de Witte en Richie Hawtin), Edlan (een vast gezicht op de grootste Drum ‘n’ Bass feesten) en Dina van Diest (opener voor Tiësto op Dreamfields Festival).

De Big-4 methode wordt omarmd door DJ-scholen en conservatoria in binnen- en buitenland en de DJ School krijgt veelvuldig bezoek van onderwijsinstellingen en muziekdocenten op zoek naar vernieuwende vormen van muziekonderwijs.

De kracht van het individu

Alle DJ- en Producerlessen zijn 1-op-1. DJ School Amsterdam gelooft dat dat de enige manier is om een kunstvorm als DJ’en efficiënt te leren, en als Producer een eigen geluid te ontwikkelen.

Goede muziekeducatie bestaat bij de kracht van het individu om kennis over te brengen. En 1-op-1 les is alleen maar leuk en leerzaam wanneer de band met de docent goed is. Daarom heeft de DJ School zowel voor de DJ- als Producer lessen een team dat bestaat uit uiterst openminded en toegewijde docenten met wie een gemakkelijke ‘klik’ de norm is.

Reflectie en inspiratie

Naast de individuele vakopleidingen verzorgt DJ School Amsterdam workshops op maat voor team uitjes, vrijgezellendagen en scholen.

Uit de workshops voor bedrijven vloeide de workshop ‘The DJ Perspective’ voort. Daarbij delen oprichters Roeland en Olivier Meijs aan de hand van de Big-4 methode hun ervaringen als DJ’s en ondernemers om reflectie en inspiratie te bieden aan individuen en teams van elk soort bedrijf, verwerkt in een energieke muzikale workshop.

De coaches

De coaches van DJ School Amsterdam zijn positieve, sociaal vaardige, toegewijde en succesvolle DJ/Producers die de leerling op de eerste plaats zetten en motiveren op weg naar persoonlijke ontwikkeling en succeservaringen.

Institute

DJ School Amsterdam is sinds 2020 een onderdeel van Amsterdam DJ Institute. Onder die vlag vallen ook DJ-boekingen, internationale corporate workshops, music consultancy en co-producing.

Locatie

Na de start in het oude Volkskrantgebouw en de snelle groei in het Melodyline Muziekcentrum is de DJ School nu gevestigd in de Q-Factory, de bruisende muzikale hotspot in Amsterdam-Oost en een verzamelplaats voor professionele artiesten. Het pand biedt onder meer twee grote concertzalen, een hotel en een café/restaurant.