Categories
News & more

How to become a Pro DJ (with Michael Mendoza, Johnny 500 and Lars Dales)

Prime Dutch DJ’s Lars Dales (Dam Swindle), Michael Mendoza and Johnny 500 share with DJ School Amsterdam their essential tips to become a PRO and reveal what brought them their fame.

Drie grote namen uit de Nederlandse DJ scene delen hun ultieme tips om DJ te worden op hoog niveau. Lars Dales is DJ van Dam Swindle (voorheen Detroit Swindle) en draait over de hele wereld. Johnny 500 is een allround en urban DJ die één van de meest geboekte DJ’s van 2019 was in Nederland. Michael Mendoza draait tech-house en stond op vele festivals en feesten. 

‘Op een bepaald moment moet je het zien als een baan en het ook net zo serieus nemen’, zegt Lars Dales. Michael Mendoza vult aan: ,Je bent nog geen goede DJ omdat je toevallig de eigenaar van de club of een promotor kent’.
Johnny 500 benadrukt het belang van zelf-marketing: ,Je moet goed bij jezelf te raden gaan wat je unieke punten zijn en die uitbuiten’.

Ook zegt Lars Dales dat volhouden belangrijk is. ,Veel mensen zien het als één grote berg die ze moeten beklimmen. Maar het zijn steeds hele kleine stapjes. Als je maar door blijft werken slaag je altijd. Vooruit gaan betekent dat je nooit achteruit gaat’.

Over ‘goed draaien’ zeggen alledrie de DJ’s dat dat er op meerdere manieren toe doet. Lars Dales: ,Wij zijn multi-inzetbaar. We kunnen op ieder moment van de avond draaien en we zorgen altijd dat het feestje nét wat leuker is als wij draaien’. Mendoza: Je moet blijven oefenen. Fouten maken hoort er bij. En vooral kritisch zijn op jezelf. Maar als je voelt dat je goed bent, dan ben je het ook’.

Johnny 500: veelzijdig zijn is belangrijk. Doe iets geks, met een loop of iets anders, als je voelt dat het publiek dat nodig heeft. Zo maak je altijd het verschil’. 

WIL JIJ OOK DJ WORDEN? IN DE PROFESSIONELE DJ OPLEIDING KOMEN ALLE FACETTEN UIT DE VIDEO VOORBIJ EN LEER JIJ DRAAIEN OM OP IEDER NIVEAU TE KUNNEN OPTREDEN. MAAK EEN AFSPRAAK EN KOM LANGS!